Bodyshape

Bij Bodyshape worden er onder andere gewichten en elastieken gebruikt om je weerstand te verhogen.

Je conditie en spieren worden een stuk sterker dankzij de bodyshape training. Het is een enorm leuke workout waar je erg energiek bezig bent. De training is erg muzikaal dus het is wel van belang dat je op muziek kunt bewegen.

De hele workout is gebaseerd op het bewegen op de muziek dus ook dat heeft een onwijs grote rol gespeeld in het ontwikkelen van de training.

De meeste mensen zijn van zichzelf al enorm ritmisch, dus het bewegen op de muziek geeft een extra beetje motivatie en energie om bezig te gaan. Bovendien maakt muziek trainen ook een stuk leuker en heb je een ritme om te volgen. Dit is ook hoe de workout is ontwikkeld, daarnaast is er ook gekeken naar hoe effectief het is en wat er moet gebeuren.

In elke les krijg je te maken met je hele lichaam. Van je benen tot je schouders. Tijdens deze oefeningen maak je ook gebruik van diverse materialen. Je doet ook oefeningen op de vloer, dit zijn bijvoorbeeld buik- en beenspieroefeningen

Na de Bodyshape les krijg je ook nog een korte cooling down om je lichaam weer in normale stand te brengen. Hierbij ga je rekken zodat je spieren goed kunnen rusten.

Bodyshape heeft een hoop voordelen en is zeer efficiƫnt. Je gaat voornamelijk bezig met oefeningen die je spieren versterken, maar het helpt uiteraard ook met algemene gezondheid. Je bent bezig met je ademhaling, conditie en lichaam. Het is bovendien ook enorm leuk en motiverend dankzij de muziek.

De lessen worden meestal binnen in de gymzaal gegeven, maar bij mooi weer gaan we ook weleens naar buiten.