Jeugdfonds Sport & Cultuur

TGAV vindt het belangrijk dat kinderen actief kunnen deelnemen aan de samenleving. Sporten is een manier om dat te doen die tegelijkertijd de gezondheid bevordert. Helaas is het niet voor iedereen financieel mogelijk om lid te zijn van een sportvereniging. Stichting Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen tussen de 4 en de 18 jaar wiens ouders/verzorgers het lidmaatschap van een sportvereniging niet kunnen betalen. Daarom subsidieert gemeente Vlagtwedde al enkele jaren de stichting Jeugdsportfonds.


Aanvraag Jeugdfonds Sport & Cultuur
Sporten is voor alle kinderen belangrijk. Wanneer er niet genoeg financiĆ«le middelen zijn om een jongere (tussen de 4 en 18 jaar) te laten sporten, kan er hulp gevraagd worden via het Jeugdsportfonds. Op de website van deze organisatie www.jeugdsportfonds.nl/groningen, is alle informatie te vinden hoe en door wie dit aangevraagd kan worden.

Procedure

  • Als ouder/verzorger doe je een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur via een zogenaamde intermediair, iemand die betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind/gezin. (bijv. sportcoach, vakleerkracht basisonderwijs en RSG Ter Apel, Stichting Rzijn, St. Leergeld Zuid-Oost Groningen, voedselbank en Zorggroep Meander.)
    De vereniging kan geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds.
  • De intermediair van het Jeugdsportfonds heeft enkele gegevens van de vereniging nodig zoals: naam sportclub, jaarcontributie en eventuele andere kosten (bondscontributie, kleedgeld, etc).
    Vraag deze informatie aan via de vereniging (penningmeester of secretariaat).
  • Doorgaans ontvang je via de intermediair van het Jeugdsportfonds binnen 3 weken bericht of de aanvraag is goedgekeurd of niet. De financiĆ«le bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt op het rekeningnummer van de vereniging.